Ali Bektaş, TOKİ için İmza Gazetesine konuştu!

Sümer’den acı haber! Sevenleri yasa boğuldu Sümer’den acı haber! Sevenleri yasa boğuldu

“Çok istiyoruz”

-         Zonguldak’ın Devrek ilçesinin Çaydeğirmeni beldesine 6. Etap TOKİ konutları için onay çıkmasının ardından tekrar www.imzagazetesi.com sitesi aracılığıyla gündeme gelen Kozlu ve Kilimli ilçelerindeki TOKİ eksikliğine Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’tan açıklama geldi.

13.09.2023-1

-         Sorular üzerine www.imzagazetesi.com sitesine özel açıklamalarda bulunan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Acil TOKİ’ye ihtiyacımız var. Bizim de birinci önceliğimiz. Biz de çok istiyoruz. Kozlu’da acele kamulaştırma olabilmesi için TOKİ yapılacak arazi mahkemelik olmamalı. Şuan TTK, hazine, şahısların mahkemeleri sürüyor” dedi.

-         Müteahhitlere yaranmak için TOKİ’nin getirilmemesi gibi bir durumun söz konusu bile olmadığını ifade eden Başkan Bektaş, “Mesele arazi meselesi. Kozlu’da TTK ve hazine arazileri var. Müteahhitlerden avanta aldığımı ispatlasınlar kendimi asarım. Ayrıca müteahhitlerin hepsi Ak partili değil. Böyle bir şey yapmamız mümkün değil” dedi. 

ÖZEL HABER

Türkiye’nin kira ve ev fiyatlarının artış oranında en çok yükselen illeri arasında bulunan Zonguldak’ın en pahalı ilçesi konumundaki Kozlu ve Kilimli’ye TOKİ’nin yapılmaması tekrar gündem olmuştu. Geçen hafta www.imzagazetesi.com sitesine özel açıklamalarda bulunan Devrek ilçesinin Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, TOKİ’ye konut yaptırma başarısını Cumhurbaşkanlığı kararıyla “Acele kamulaştırma” yapılmasına borçlu olduğunu söylemişti.

Zonguldak’ın beldesinin 6. Etap TOKİ konutlarını yaparken Kozlu ve Kilimli ilçelerine 1 tane bile TOKİ yapılamadığına dikkat çeken www.imzagazetesi.com sitesine Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’tan açıklama geldi.

“ACİL TOKİ’YE İHTİYAÇ VAR”

Kozlu ilçesine TOKİ yapılmasını çok istediklerini ifade eden Başkan Bektaş, bunun için yaptıkları girişimleri ve tıkanılan noktayı açıkladı. İnşaat fiyatlarının ve Kozlu ilçesinde oturma istediğinin fazla olmasının konut fiyat ve kira sıkıntısı yaşanmasına neden olduğunu ifade eden Başkan Bektaş, “Kozlu’da acil TOKİ’ye ihtiyaç var. Bunu çok istiyorum. Öncelikli gündemimiz de bu. TOKİ için de 2 arazi belirledik. Müracaatımızı da yaptık. Bekliyoruz” dedi.

MESELE ARAZİ!

Kılıç ve İhsaniye için Kozlu Belediyesi olarak teklif verdiklerini hatırlatan Başkan Bektaş, Kılıç’ın arazisinin heyelanlı olmasından inşaat için çok masraflı olduğu İhsaniye’deki arazinin de hukuksal sorunu bulunduğunu vurguladı.

Çaydeğirmeni’ndeki gibi “Acele kamulaştırma” formülünün hukuksal sorunu olmayan yerlerde uygulanabileceğini ifade eden Başkan Bektaş, “İhsaniye’deki belirlediğimiz arazide hukuksal sorun var. Hazine kendisinin şahıslar da kendisinin olduğunu iddia edip mahkeme yoluna gidilmiş. Bu nedenle acele kamulaştırmada paranın kime verileceği belli olmadığından kamulaştırma yapılamıyor. Sorunun çözülmesiyle biran önce çalışmalara başlayacağız” dedi.

“MÜTEAHHİTLERE YARANMAK İÇİN İSTEMİYOR” İDDİASINA CEVAP!

Müteahhitlere yaranmak için TOKİ’nin getirilmemesi gibi bir durumun söz konusu bile olmadığını ifade eden Başkan Bektaş, “Mesele arazi meselesi. Kozlu’da TTK ve hazine arazileri var. Müteahhitlerden avanta aldığımı ispatlasınlar kendimi asarım. Ayrıca müteahhitlerin hepsi Ak Partili değil. Böyle bir şey yapmamız mümkün değil” dedi.