ZBEÜ'den uluslararası alanda büyük başarı! ZBEÜ'den uluslararası alanda büyük başarı!

Özellikle keskin virajlar, şarampol ve uçurum bulunan noktalarda gerçekleştirilen bu çalışmalarla, vatandaşların can güvenliği ve tehlikelere karşı koruma sağlanmış oldu.

Aşağıdağ Köyü ile Aydınyayla Yolu Güvenli Hale Getirildi

Alaplı Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar, öncelikli olarak Aşağıdağ Köyü ile Aydınyayla yolu arasındaki tehlikeli bölgelerde gerçekleştirildi. Oto korkuluk montajı yapılarak, yol kenarlarındaki tehlikeler önemli ölçüde ortadan kaldırıldı.

Korkuluk Montajı 

Çalışmalar kapsamında, oto korkuluklar 4 mm kalınlığındaki galvanizli dikmelerle, 2 metre aralıklarla zemine ankre edilerek monte edildi. Dikmelere ise 2.5 mm kalınlığındaki galvanizli raylar eklendi.

Özel İdare Müdürlüğü Kaynaklarını Kullanma Kararı

Oto korkulukların montajının, özel bir ekip tarafından Özel İdare bünyesinde gerçekleştirildiği belirtildi. Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, "Bu yıl itibariyle isteğe göre parça parça oto korkuluk yapmayı planlıyoruz. Şu ana kadar 500 metre yakın bir oto korkuluk imalatını tamamladık. Belirlediğimiz tüm güzergahları peyderpey yapacağız" şeklinde açıklamada bulundu.

İHA

Zonguldak Haberleri