24 Mart Pazar günü Alaplı İlçe Stadyumu'nda oynanan Alaplı Belediyespor ile Eskişehirspor arasındaki müsabakadan Kırmızı Siyahlılar 4-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Zonguldak Kömürspor-Kırşehir FK maçı bilet fiyatları açıklandı! Zonguldak Kömürspor-Kırşehir FK maçı bilet fiyatları açıklandı!

Mağlubiyetin ardından kente dönüş yapan Eskişehirspor kafilesi, şehir girişinde 30-40 kişilik bir taraftar grubu tarafından karşılandı. Futbolcuların bulunduğu otobüsün araçlarla önünü kesen taraftarların, zorla otobüse binerek futbolcuları darp ettiği iddia edildi.

ESKİŞEHİRSPOR FUTBOLCULARINDAN ORTAK AÇIKLAMA
Yaşanan olayın ardından adeta şok geçiren Kırmızı Siyahlı futbolcular, ortak bir açıklama metni yayımladı.

Metinde şu ifadelere yer verildi;
"Dün yaşadığımız olayın korkusunu hala üzerimizden atamamanın verdiği şokla daha yeni açıklama yapmak durumunda kalıyoruz. Sezon başından beri verdiğimiz şampiyonluk mücadelesinden bir basamak olan Alaplıspor müsabakası dönüşü şehir girişine yakın bir noktada 6-7 araba ve 30-40 kişilik kendini bilmez Eskişehirspor taraftarının, Eskişehir girişi Çukurhisar bölgesinde arabaları yolun ortasında ilerlerken önümüzü kesip, zorla otobüse binip kiminin ellerinde beyzbol sopası kiminin elinde kesici aletler ile bütün takım olarak darp edildik. Otobüsün içinde çaresiz ve savunmasız bi şekilde başımıza yüzümüze yumruklar atıldı. Ölümle bile sonuçlanabilicek bir olay yaşadık açıkcası... Personel yönetici ve futbolcular ve resmen dövüldük. Futbol böyle birşey değil. Bu sporun ruhuna aykırı ve Sağlık bu hayatta en önemli

Tabikide bunu bütün Eskişehirspor kulübüne veya taraftarına yüklemiyoruz, bu yaşadığımız çok farklı bir olay ve Eskişehirsporlu futbolcular olarak bu olayı sineye çekmiyoruz ve gerekli adımları atacağımızı sorumlular hakkında gereğini yapacağımızı bilmenizi istiyoruz."

HABER: Emre Sezer