Zonguldak Belediye Başkanı olarak 5 sene görev yapan Dr. Ömer Selim Alan 31 Mart seçimlerinde de aday gösterilerek seçim maratonuna başladı.

Seçim yarışı boyunca yaptığı açıklamalarında kendinden son derece emin olan Selim Alan 31 Mart akşamı da sandıktan yüzde 60 oy farkıyla yeniden kazanacağını iddia ediyordu ve bu inançla hazırlıklarını sürdürdü.

Karabük'te jandarmadan uyuşturucu operasyonu! Karabük'te jandarmadan uyuşturucu operasyonu!

Birbirinden güzel projelerini de açıklayan Selim Alan’ın özellikle köprüyü yıkması kendisine artı puan olarak yazılması bekleniyordu ve birde Valilik binasını yıkacağı projesi ile gündeme oturmasına rağmen evdeki hesap çarşıya uymadı.

Seçim sonuçları açıklanmaya başlaması ile birlikte tüm mahallelerden gelen sonuçlarda CHP adayı Tahsin Erdem’in önde olması belirlenmesiyle tüm planlar alt üst olmuş ve AK Parti Türkiye genelinde olduğu gibi ciddi şekilde hezimete uğramıştı.

Sonuç itibariyle Selim Alan kaybetti ve başkanlık koltuğunu Tahsin Erdem’e bıraktı. Fotoğrafı konuşturduğumuzda da Selim Alan’ın seçim meydanlarında topladığı kalabalık sandığa yansımadı.

Haber-Yorum: Mustafa Emen