2021 Ocak ayının tam ortasına kadar yani kışın göbeğinde olmamıza rağmen havaların yaz gibi olması hepimizin kafasında “Nereye gidiyor bu dünya” diye kara-kara düşünürken havaların ani soğuması v...

2021 Ocak ayının tam ortasına kadar yani kışın göbeğinde olmamıza rağmen havaların yaz gibi olması hepimizin kafasında “Nereye gidiyor bu dünya” diye kara-kara düşünürken havaların ani soğuması ve akabinde yoğun kar yağışıyla tüm ülke genelinde her tarafın beyaza bürünmesiyle toplum olarak büyük bir mutluluk yaşadık.

Ülke toprakları bereketlenirken, susuz kalan barajlarımız da canlanarak kritik günler geride kaldı. Bu bereketten en fazla nasibini alan illerimizden biri de Zonguldak oldu. Yağan kar kent merkezinde 30- 40 santimetre, yükseklere de 60 santimetreye kadar çıktı. Köy yolları kapandı, ulaşımda zorluklar yaşandı. Şehri besleyen Ulutam barajında da su seviyesi önemli ölçüde yükseldi. Bu yoğun kar yağışının bereketini sevincini iliklerimize kadar hissetmişken, barajda meydana gelen elektrik arızası sebebiyle bazı yerler günlerce elektriksiz kaldı, sıkıntılar ve şikayetler bitmek bilmedi. Tüm bu sıkıntıların baş sorumlusu olarak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan olarak kamuoyuna yansıdı, eleştiriler bitmek bilmedi. Hal böyle olunca da Başkan Selim Alan geçtiğimiz hafta sonu bir basın toplantısı yaparak konuyu aydınlatma adına bilgiler verdi. Benim burada anlamadığım konu Belediye Başkanının defalarca halktan özür dilemesi oldu. Tamam özür dilemek bir erdemliktir. Halkına olan saygıdır. Başkan bu kadar özrü neden diledi. Kendini baş suçluymuş gibi eleştirenlerin ekmeğine yağ sürdü.

ŞİMDİ SORALIM? 1. Başkan Ömer Selim Alan kar yağışından itibaren birinci derecede yetkili olarak elinden geleni yaptı mı? Yaptı. 2. Tüm ekipler sahada olup gereken müdahaleleri yaptı mı? Yaptı. 3. Ana şalterler açık mıydı? Açıktı. Ulaşım adına aksaklıklar oldu mu? Olmadı. 4. Mahalle aralarına hepsine müdahale yapıldı mı? Yapıldı. Bazı aksaklıkların olması elbette olacaktı, oldu da. 5. Peki, barajda kesilen elektrik arızasında direklerin tellerini kopmasını Ömer selim Alan mı yaptı.? Ağaçları Başkan mı devirdi. Hayır. 6. Bu tür yoğun kar yağışında aksaklıkların olması zaten doğaldı. Bu tür sıkıntılar geçtiğimiz senelerde de oluyordu. Kopan tellere müdahale Belediyenin işi de değildir. Bu işin yetkilisi Enerji-sa değil mi? Daha sonra istişare halinde olaya el konuldu ve sıkıntı birkaç gün sonra çözüldü. 7. Başkan Ömer Selim Alan’ın bu gelişmeler karşısında basın önünde halktan özür dilemesi bana göre büyük bir centilmenliktir halka olan saygıdır. “Sorumlu bir başkan olarak halkın çektiği sıkıntıyı üstlenmiştir, ama bu sadece onun işi değildir ve önemli bir sorumluluk ise Enerji sa’ya aittir. Onlar da durum hakkında kamuoyuna basın aracılığıyla gereken açıklamayı yapmışlardır. Böyle durumda, bu kadar doğa olayında elektrik kesildi diye Belediye Başkanına direkt olarak yüklenmek bana göre haksızlıktır. Yanlış anlaşılmasın ben Selim Alan’ın avukatı falan da değilim, arka çıkıyorum diye boynuma madalya takacak da değildir. Buna ihtiyacı da yoktur. Zaten yoğun çalışmaktan dolayı aylardır başkanın yüzünü de gördüğümüz yoktur. 8. Selim Alan Zonguldak’ın kaderini değiştirmek ve şehri modern bir hale getirmek adına seçim öncesi sözler vermiştir ve bunun için de canla başla çalışmaktadır. Hatalarıyla, sevabıyla, günahıyla yaptıklarından Allah'a hesap verecektir.

9. Hataları yok mudur elbette vardır. Projelerini takip ediyoruz daha yapacak çok işi vardır. Sahil yolu projesi bittiğinde Zonguldak’ın değişen güzelliğine bir bakacağız ve daha sonra Lavuar alanı ve en önemlisi de Fevkani Köprüsü de yıkıldığında işte o zaman görün Zonguldak’ın nasıl değiştiğini. Dere ıslah projesi de cabası. Kar yağdı bereketiyle geldi, elektrikler kesildi biraz sıkıntı yaşandı ve geçti gitti. İyi ki de yağdı, yoksa Zonguldak’ın hali çok beter olacaktı. Sonuç olarak diyorum ki, geçmişi unutup geleceğe bakalım. Covit-19 belası da bitecek ama Zonguldak’ın geleceği parlak olacak bundan emin olun. Yeter ki Allah cümlenize sağlıklı şekilde hizmetleri görmek nasip etsin. Sabır-Zonguldak sabır…Güzel günler yakında. Kalın sağlıcakla…

  YAZAN: MUSTAFA EMEN