Kurnaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“07.02.2024 tarihinde madenimizde gerçekleşen elim iş kazası neticesinde çok değerli bir çalışanımızı, kardeşimizi, dostumuzu kaybetmenin, bir diğer kardeşimizin de yaralanmış olmasının acısı içindeyiz.
2003 yılında işletmeye başladığımız maden ocağımızda bugüne kadar önce insan diyerek yeri geldiğinde kanunlarla da sınırlı kalmayan bir bakış açısı ile çalıştık.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği çalışmaları yönünden bugüne kadar elimizden gelenin en iyisini yapma çabası içinde sürekli sağlık ve güvenliğe yatırım yaptık. Tüm bunların karşılığında 21 yılda ölümlü ya da kalıcı sakatlık yaratan tek bir iş kazamız olmadı.

Tüm tarafların yaptığı denetimlerde ya teşekkür aldık ya da düzeltilmesi istenenleri en kısa sürede yerine getirdik. Teknolojiye yatırım yaptık, bölgede ilk defa yarı mekanize üretimle hem üretimimizi arttırdık hem de emekçi iş arkadaşlarımızın daha güvenli çalışmasını sağladık. Meslek hastalıklarına karşı hem bireysel hem de teknolojik önlemler kullanarak emekçi arkadaşlarımızı tozdan ve gürültüden korumak için çalıştık. Madencilik ya da işçi sağlığı ve iş güvenliği konuları ile sınırlı kalmadan eğitim çalışmalarımıza özen gösterdik. Sonuçta aradan geçen 21 yıldan sonra Akkurt Madencilik olarak, bugün bölgemizde TTK'dan sonra en çok çalışılmak istenen maden işletmesi haline geldik. Şirketimiz, bugüne kadar binlerce işçi çalıştırmış, yüzlerce maden işçisi emekli etmiş, devlete katma değer sağlamış, sosyal projelerde bulunmuş kurumsal firmadır. Yaşanan bu elim süreçte gerek olay anında gerekse de sonrasında devletimizin tüm olanakları ile yanımızda olmasından dolayı sayın Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu beyefendi başta olmak üzere Başsavcılık, TTK, AFAD, Jandarma ve Polis Teşkilatı ile Sağlık Müdürlüğü çalışan ve yöneticilerine, bir taraftan kamusal görevlerini yerine getirirken diğer yandan desteklerini sunarak acımızı paylaşan meslek odalarının temsilcilerine, şehrimizin değerli basın mensuplarına, yurt içi ve yurt dışından arayan, mesaj atan dostlarımıza, halkımıza şükranlarımızı sunarız.

Elim iş kazasında vefat eden iş arkadaşımız Murat Çetinkaya'nın evlatları bizim evladımız, ailesi bizim ailemizin bir parçasıdır. Yasalarla sınırlı kalmayan bir bakışla maddi ve manevi olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza kamuoyu önünde söz veririz. Yaşanan kazanın neden ve nasıl oluştuğu bilirkişi ve müfettişler tarafından araştırılmaktadır. Ayrıca hukuksal boyutta da inceleme ve soruşturma sürmektedir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği politika belgemizde ilan ettiğimiz üzere tüm süreç şeffaflık içinde sürdürülecektir. Kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz.”

Akkurt Madencilik

Ersin Turan 

Zonguldak ve Kastamonu dahil 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratanlara operasyon! Zonguldak ve Kastamonu dahil 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratanlara operasyon!

Zonguldak Haberleri