Zonguldak il genelinde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçim hareketliliği Kasım ayı itibariyle başladı.

Siyasi partiler üzerinden yerel seçimlerde aday olmak isteyen isimler için başvuru süreçleri tamamlanmasına karşın AK Parti'de flaş bir hareketlilik yaşandı. 

"ULUPINAR VE ÇAKIR İSİMLERİ ÖNE ÇIKTI"

AK Parti'den Zonguldak Belediye Başkanlığı için tek aday adayı başvurusu mevcut Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından yapılmıştı ancak partinin asıl adayının Özcan Ulupınar olacağına yönelik iddialar gündeme bomba gibi düştü. 

Özcan Ulupınar'ın ardından ortaya atılan bir diğer isim ise Mehmet Fatih Çakır oldu.

Zonguldak'ın gündemini sarsan iddialar giderek yayılmasının ardından bir hareketlilik de Kdz.Ereğli ilçesinde yaşandı.

İddiaya göre Kdz.Ereğli İlçe Belediye Başkanlığı için gösterilecek olan adayın Mehmet Fatih Çakır olacağı yönünde.

"KULİSLERDE HAREKETLİLİK"
Gündeme bomba gibi düşen iddialar hızla yayılırken Özcan Ulupınar ve Mehmet Fatih Çakır iddiaları parti kulislerinde ve kamuoyunda hareketliliğe neden oldu.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, aday adaylarına yönelik ortaya atılan iddiaların ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN YALANLADI
Mustafa Çağlayan tarafından isim vermeden Özcan Ulupınar ve Fatih Çakır'ı aday gösterileceği yönündeki açıklamalara yalanlama geldi. 

Uzunmehmet’in hayatı beyaz perdeye taşınacak! Ünlüler Zonguldak’a geliyor Uzunmehmet’in hayatı beyaz perdeye taşınacak! Ünlüler Zonguldak’a geliyor

Çağlayan, "Kıymetli hemşehrilerim; Son günlerde gerek sosyal medya, gerekse yerel basında belediye başkan adaylarımızla ilgili bir takım haberler yapılmakta, isimler zikredilmektedir.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açıklayıncaya kadar ortaya atılan isimlerin hiç biri gerçeği yansıtmamaktadır. Bu haberlere itibar edilmemesini rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"
Birlik ve berbaerliğe vurgu yapan Çağlayan, "Bizler bu süreci, teşkilatlarımız, milletvekillerimiz belediye başkanlarımız, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerimizle birlik bütünlük içinde yürütmekteyiz. Birliğimizin ve beraberliğimizin bozulmak istenmesine asla fırsat vermeyeceğiz."