Genel Merkez 4 adayın özgeçmişinin gönderilmesini istedi.
25 Ocak 2020 tarihinde yapılan temayül yoklamasına 13 kişi Ak Parti Yenice ilçe başkanı olmak için başvuruda bulunmuş ve ardından temayül yoklaması yapılmıştı.
 Yapılan temayül yoklamasının ardından AK Parti Genel Merkezi’ne üç kişinin çağırılacağı yönünde açıklamalar yapılmıştı. AK Parti Genel Merkezi dün; Sabri Kökcü, Erdal Yirmibeş, Ertan Mısırlı  ve temüyül yoklamasına katılmamasına rağmen Ali Karakaş'tan CV(özgeçmiş)lerini göndermelerini istedi. CV istenen adayların arasında bulunan Ali Karakaş' ın , şu anda Ak Parti üyesi olmadığı biliniyor. 
 Adaylar arasında yer alan Sabri Kökcü, İlçe yönetiminde aldığı görev ve bir süre yürüttüğü SKM başkanlığı sebebiyle en güçlü aday olarak görülüyor. Yenice'de Sabri Kökçü, kutuplaşmayı bitirecek, Parti'nin Yenice'de büyümesini sağlayacak ve birleştirici güç olacak tek aday olarak değerlendiriliyor.
 AK Parti Genel Merkezi, temayül yoklamasından sonra CV istediği 4 kişiyi Genel Merkez'e çağırıp mülakata tabi tutacak. Ardından Ak Parti Yenice İlçe Başkanı belli olacak.

Ayağı yürüyen merdivene sıkıştı, imdadına itfaiye yetişti! Ayağı yürüyen merdivene sıkıştı, imdadına itfaiye yetişti!