AK Parti Bartın’da aday çıkarmayacak, MHP’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu’nu destekleyecek. AK Parti ve MHP arasında gerçekleşen yerel seçim iş birliği görüşmeleri sonuçlandı, ortak adaylar belirlendi. İki parti, 59 ilde ortak adaylarla seçimlere katılacak.

AK PARTİ ADAY ÇIKARMAYACAK

Bu kapsamda,Manisa ve Mersin'in yanı sıra, Amasya, Bartın, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kütahya ve Osmaniye'de AK Parti aday çıkarmayacak. 18 il belediyesinde ise MHP aday çıkarmayıp, AK Parti'nin adayını destekleyecek. 2019 seçimlerinde ayrı ayrı aday çıkardıkları için CHP'nin kazandığı Artvin ve Kırşehir'de bu defa AK Parti'nin adayı ile seçime girilecek.

22 İL BELEDİYESİ AYRI AYRI ADAY ÇIKARACAK

Bahçede yakalandı! Panik oluşturdu Bahçede yakalandı! Panik oluşturdu

Kayyım tayin edilen il belediyelerinde de MHP, AK Parti'nin adayını destekleyecek. AK Parti ve MHP muhalefetin oy oranının düşük olduğu ve aralarında Kilis, Elazığ, Düzce, Gümüşhane, Niğde, Tokat, Yozgat, Sivas ve Aksaray'ın bulunduğu 22 il belediyesinde ise ayrı ayrı aday çıkaracak.

ZONGULDAK NE OLACAK?

İlk başta Zonguldak'ta da MHP'nin aday çıkarmayıp Ak Parti adayını destekleyeceği yönünde duyumlar alınırken henüz bir gelişme olmaması kafaları karıştırdı.

MHP'nin Zonguldak'tan aday çıkartıp çıkartmayaçağının önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor.