Ak Parti Alaplı ilçe kongresi öncesi gerilim tırmanıyor. Kongrede divana tepki gösterildi... Konuşma hakkı verilmemesi delegeleri kızdırdı. İsmail Öztürk'ün isminin hiç geçmemesi ve söz hakkı verilmemesi de tepkilere neden oldu. 

İsmail Öztürk'ün konuşturulmamasına sinirlenen kadın, "Biz CHP'yi de geçtik. Böyle şey olmaz. Gerekirse Cumhurbaşkanına kadar gideceğim" dedi.

SON DAKİKA: İsmail Öztürk'ün listesi divan tarafından kabul edilmedi

Gerekçe olarak yedek il üst delege yönetimin asil yönetim sayısının yarısından fazla olması gösterildi. 

Oltasını alan oraya koştu! Herkes oraya akın ediyor Oltasını alan oraya koştu! Herkes oraya akın ediyor

Divan başkanı, "53 tane asil, onun yarısı kadar yedek aday gösterilmesi gerekirdi. Yani 26,5 yani 27 olması gerekiyordu. Sizin verdiğiniz lisdtede 30 var. Fazla olması da usulsüzlüktür. Eğer 27 gelseydi biz bunu kabul edecektik. Bizim bu konuda tarafsızlığımızdan endişe etmeyin" dedi. 

Bunun üzerine kongrede tartışmalar ve itirazlar yüzseldi.

 

...

Ak Parti Genel Merkezinin Yaşar Karacan ismini söylemesine karşı aday çıkan İsmail Öztürk, baskı görmesine rağmen adaylıktan çekilmiyor.

414 delenin olduğu Ak Parti Alaplı teşkilatında Yaşar Karacan ismine tepki olmasına rağmen genel merkezin adayı olduğu için ses çıkartılmazken İMZA Gazetesine açıklamalarda bulunan İsmail Öztürk, "Genel Merkezimiz vatandaşa ve delegeye rağmen isim çıkardı. Milletvekilleri çağırdı, çekilmem için baskı yapıldı. Delikanlıyız, yola çıktık, çekilme olmaz" dedi. 

Kongre bugün saat 14.00'de başlıyor.