CHP Parti Zonguldak İl Başkanlığında Toplantı! CHP Parti Zonguldak İl Başkanlığında Toplantı!
Gazeteci örgütünde basında “Ahlaksız, edepsiz, seviyesiz insanlar’’ diyerek herkesi töhmet altında bırakan Uçar’a soru; “AHLAKSIZ” KİM?    
  • AK Parti Zonguldak Milletvekili Uçar’ın Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanlığı’nı ziyaretinde yaptığı tüm gazetecileri töhmet altında bırakan ‘’Zaman zaman çok ahlaksızca yazılan yazıları görüyoruz (Zonguldak medyasında), bunların basınla alakası olamaz, okumuyoruz zaten, ahlaksız, edepsiz, seviyesiz insanlardır’’ söylemi dikkat çekerken gazeteciler örgütünde hiç bir gazetecinin “Ahlaksızlığa” tepki göstermemesi veya “Kim ahlaksız” diye sormaması şaşırttı.
 
  • Zonguldak’ta Basın İlan Kurumundan (BİK) “Ahlaksız” yazı yazmaktan ilk ve tek ceza alan, “Şantaj, tetikçi ve ahlak dışı”yazılarıyla ünü Ankara’ya kadar giden Pusula Gazetesi sahibi olan Ali Rıza Tığ’a verdiği maddi-manevi destekle bilinen, hemen hemen her hafta ÖZSÜT’te özel odada kulis yapan Hamdi Uçar’ın “Ahlaksız, edepsiz, seviyesizlik” den bahsetmesi yılın ironisi olarak görüldü. 
  Bir konuşmasında, yıllardır iktidarın ilçe-il başkanlığını olmasına rağmen Zonguldak’ın durumunu hatırlatıp “Zonguldaklıyım demekten utanıyorum” demesiyle tepki çeken Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, bu sefer de gazetecilere yönelik “Ahlaksız, edepsiz, seviyesiz insanlar’’ söylemiyle gündemde. Daha önceden de gazetecilere basın toplantısında “Kalemin kırılmasıyla” tehditkâr konuşan Uçar’ın tüm gazetecileri itham altında bırakan hakaretine açıklık getirmesi isteniyor. Yakın ilişkisi olduğu bilinen Zonguldak’ta Basın İlan Kurumundan (BİK) “Ahlaksız” yazı yazmaktan ilk ve tek ceza alan, “Şantaj, tetikçi ve ahlak dışı” yazılarıyla da meşhur Pusula Gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ’a hiç bir şey söylemeyip ortaya “Ahlaksız” yakıştırması yapmasına giderek tepkiler yükseliyor.    ‘’AHLAKSIZCA YAZILAN YAZILAR GÖRÜYORUZ’’ Milletvekili Uçar, gazetecilerin Zonguldak medyasını değerlendirmesini istemeleri üzerine, şöyle konuştu: ‘’Genel kurulda (Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olağan kongresi), valimiz ve milletvekilimizin yaptığı konuşmalar, Zonguldak’ta basın camiasında sıkıntıları ortaya koydu. Biz isteriz ki yapılanları yayınlayalım, yapılamayanları da ikaz edelim. Oysa birisini yıpratmak, şehrimize katkı sunmayacak. Ama bir çalışmayı (gazeteciler), siyasi görüşü, ne olursa olsun takdir etmeli ve eleştirmeli. Sadece olumsuzlukları dile getirerek katkı sunduğunuzu sanıyorsunuz. Ne yazarsanız yazın, vatandaş sizi değerlendiriyor. Vatandaş ne olduğunu biliyor. Bu şehirde hiçbir şey yapılmadı. Şehir köye döndü dediniz yıllardır. Son zamanlarda bir sürü şey yapılıyor, bunları neden yazmıyorsunuz. Sporun, sanatın siyasete alet olmasını istemem. Vatandaş, gazetenizi okuduğu zaman sizin tarafsız olduğunuzu bilsin. Ne yazık ki Zonguldak basını ile ilgili, buraya gelen bürokratlar çok kötü bir basın olduğunu söylüyorlar, eleştirmelerinden de rahatsızlık duyuyorum. Bir Zonguldaklı olarak dışarıdan gelen bürokratların bu şekilde eleştiride bulunmasından utanç duyuyorum. Ama zaman zaman çok ahlaksız yazılan yazılar görüyorum. Bu insanların basınla alakası yok. Benim aileme kadar inen yalan yanlış yazılar yazanları asla kabul etmiyorum. Bunları kabul etmeyin, siz temizleyin. Basın özgürlüğü deniyor. Kabul edeceksiniz deniyor. Bunları nasıl kabul edelim? Önce herkes kendine bakacak. Ondan sonra bürokratı ve siyasiyi yapıcı bir şekilde eleştirin.’’