Zonguldak’ta Ahilik Haftası nedeniyle Valilik binası önünde tören düzenlendi. 

Zonguldak Valiliği  önünde Ahilik Haftası nedeniyle Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar
 

Odaları Birliği (ZESOB) ve Ticaret İl Müdürlüğünce tören düzenlendi. 

Törene; Vali Yardımcısı Mehmet Türk, İl Müftüsü Aşır Durgun, ZESOB Müdürü Muharrem Coşkun, Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, CHP İl Başkanı Murat Pulat, daire amirleri ve esnaf katıldı. 

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamayı; Ticaret İl Müdürü İsmail Maden yaptı. Maden, konuşmasında ahiliğin önemine değinerek geleneğin yıllardan beri sürdürüldüğünü anlattı.

“AHİLİK TEVAZU SAHİBİ OLMAKTIR” 

ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun da; “Ahilik yaklaşık 1000 yıldır var olan bir gelenektir. Kardeş, yiğit anlamına gelmektedir. Ahilik toplumu kaynaştıran, birleştiren sistemin adıdır.  Esnaf ekonominin temel taşı, omurgasıdır. Ahilik tevazu sahibi olmak, hataları yüze vurmamak, başkasının malına ihanet etmemek, kerem sahibi olmaktır. Bu vesile ile Ahilik Haftasını kutluyorum.” dedi. 

Konuşmaların ardından Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinden Resul Paydar, Efe Karakurt, Ahmet Şahin, Melisa Demir, Engin Köroğlu’na kalfalık belgeleri takdim edildi.  

Son olarak ilin ahisi Feridun Ergin seçildi. Ahi Feridun Ergin’e hediyesi, Vali Yardımcısı Mehmet Türk tarafından takdim edildi. 

Buz Adam gönüllere girdi! Buz Adam gönüllere girdi!

İskender Nalbant da yılın kalfası olarak seçildi.

Ertuğrul Durmaz ise yılın çırağı seçildi.

Emre Can Bayram