Meteorolojiden uyarı! “Evlerinizi korumaya alın!” Meteorolojiden uyarı! “Evlerinizi korumaya alın!”
Adalet Bakanlığı 2022 yılı personel alımı detayları gelmeye başladı. 4 Şubat 2022 tarihi ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada 2022 yılı toplamda 12 bin 933 personel alımı yapılacağını bildirdi. Alımlar farklı kontenjanlarda yapılacak olup 500 kişilik kontenjan İcra Katibi adaylarına ayrılmıştır. Bu doğrultuda İşin Olsa ekibi olarak sizlere İcra Katibi alımı başvurusu hakkında detayları aktaracağız.

500 İcra Katibi Alımı Yapılacak!

Adalet Bakanlığından gelmiş olan duyuruya göre bakanlık bünyesine İcra İşleri Dairesi Başkanlığından görevlendirmek üzere 500 İcra Katibi alımı yapılacağı bildirildi. Alımlar Ülke Geneli farklı şehirlerde gerçekleştirilecek.

İcra Katipliği Başvuru Şartları Nedir?

500 İcra Katibi alımı için genel olarak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Uygulama sınavında ve sözlü sınavda başarılı olmak genel şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

2020 veya 2021 yılı KPSS Puanı ile alım yapılması bekleniyor. Bu kapsamda Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.
 

Eğitim Şartı:

En az lise veya dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Adalet Bakanlığı İcra katibi alımı başvuruları Şubat sonunda başlaması bekleniyor. Henüz şimdilik duyuru yayımlanması ile birlikte ilan beklenmeye başladı. Başvuru kılavuzu yayımlanmamış olup kılavuz yayımlandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını İndirebilirsiniz. İşin Olsa İnstagram >>>> BURADA İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA Android Uygulama için >>>> BURAYA