Ahmet Çakar da "Şike" dedi ve TFF göreve çağrıldı! Ahmet Çakar da "Şike" dedi ve TFF göreve çağrıldı!

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 23, 24, 25, 26 ve 27'inci dönemde Bartın Milletvekili olarak görev yapan, ardından Adalet Bakanı olarak görevine başlayan Yılmaz Tunç, Türkiye'de Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Başsavcılığı arasında yaşanan tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında son günlerde çok konuşulan siyasetçinin askerlik arkadaşı olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki krize ilişkin yorumuna tepki göstererek "Erdoğan sen bir darbecisin, bu bir darbe girişimidir" ifadelerini kullanan CHP lideri Özgür Özel'e sert tepki gösterdi.

Yargıtay ile AYM arasındaki gerilimekonuya açıklamalrda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili yorumlarına "Erdoğan sen bir darbecisin, bu bir darbe girişimidir" sözleriyle tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e sert bir çıkışta bulundu. Tunç, "CHP'nin yeni seçilen genel başkanı ile komisyonlarda çalıştık. Askerliğimizi de beraber yaptık. Yakışıksız ifadeleri var. Darbe söz konusu değil. Bu millet darbeyi çok iyi biliyor. 15 Temmuz darbe kalkışmasına kimin kontrollü darbe dediğini iyi bilir" diye konuştu.