İstanbul Kemerburgaz'da 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü T.C.'nin karıştığı trafik kazasında bir kişinin ölümü ve dört kişinin yaralanmasının ardından, sürücü ile annesi yazar Eylem Tok'un Mısır'a kaçtığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, anne-oğul hakkında yakalama kararı çıkartırken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır makamlarıyla sanıkların iadesi için irtibata geçildiğini açıkladı.

Kırmızı Bülten Çıkartılacak

Adalet Bakanı Tunç, T.C. ve Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarılacağını belirtti ve Mısır adli makamlarından sanıkların iadesi için sürecin başlatıldığını ifade etti. Tunç, Mısır ile Türkiye arasında suçluların iadesine ilişkin adli yardımlaşma anlaşmasının olduğunu vurgulayarak, sürecin yakından takip edildiğini söyledi.

Olayın Detayları ve Kazadan Sonra Mısır'a Kaçış

Kaza, 1 Mart'ta Mithatpaşa Mahallesi'nde meydana gelmiş, lüks araç kullanan 16 yaşındaki T.C., yol kenarındaki ATV'lere çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Olayın ardından sürücü T.C. ve annesi Eylem Tok, olay yerinden ayrılarak Mısır'a kaçmışlardı.

Adalet Bakanı Tunç'tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, A Haber'de canlı yayında yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma ve süreci değerlendirdi. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında T.C. ve Eylem Tok'un yakalanması için gerekli kararın çıkarıldığını belirten Tunç, Mısır makamlarıyla iade sürecinin başlatıldığını söyledi.

Sürücü ve Annesi Hakkında Kırmızı Bülten Çıkartılacak

Özellikle suçun kaynağında önlenmesine vurgu yapan Tunç, kazadan sonra kaçan sanıkların Mısır'a sığınmasının ardından yaşanan süreci detaylarıyla anlattı. Bakan Tunç, Türkiye'nin Mısır ile suçluların iadesine yönelik anlaşma çerçevesinde işlem başlattığını ifade ederek, sürücü ve annesine yönelik kırmızı bülten çıkarılacağını duyurdu.

Anne Eylem Tok'un Açıklamaları ve İçten Özür

Olayın ardından sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Eylem Tok, her gün Türkiye'ye dönme ve ceza çekme düşüncesinde olduğunu belirterek "Her gün 'Lütfen Türkiye'ye dönelim ve ben cezam ne ise onu çekeyim, ben bir aileyi dağıttım' diye ağlıyor. Hiçbir zaman burada kalmak, bu suçlamalardan kaçmak gibi bir düşüncesi olmadı onun. Ama annelik iç güdüsü, lütfen beni de anlayın. Ben olay yerinde insanların telefonlarını da toplamadım, bunlar doğru değil. Çok çok üzgünüm. Oradaki tüm çocuklar bizim de çocuklarımız, kazada ölen kardeşimizin ailesi bizim de ailemiz. Biz dönüp doğru olanı yapacağız ve adalete teslim olacağız. Hem kendim adına hem de oğlum adına tüm kamuoyundan içtenlikle özür diliyorum." şeklinde paylaşım yaptı.

Motorin, benzin, otogaz fiyatları değişti! Biri indi, ikisi bindi! Motorin, benzin, otogaz fiyatları değişti! Biri indi, ikisi bindi!

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri