"EKONOMİK ANLAMDA YOLUNDA GİDEN BİR ŞEY YOK"

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik altının göreceği rakamı açıklayarak vatandaşlara yatırım tavsiyesinde bulundu.

Özcan Ulupınar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir arada... Özcan Ulupınar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir arada...

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik yıl sonunda altının göreceği rakamı tekrar yeniledi.

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, “Ekonomik anlamda yolunda giden bir şey yok. Direkt olarak altının yükselmesine yansıyacak. Jeopolitik risklerden dolayı altının bütün dünyada talep olduğundan dolayı altının birim fiyatı olan ons 2500-2600 dolar civarı eşittir, 4 bin TL gram altın” dedi.

Abartıldığı Kadar Olacak! Gram Altının Tahmin Fiyatı Dudak Uçuklattı!

"31 ARALIK'TA ALTIN 4 BİN TL"

31 Aralık’da altının 4 bin TL olacağını ifade eden Başkan Çelik, “Dediğim tahminler aynen devam ediyor. 31 Aralık 2024 tarihinde lafını 4 bin TL olarak söylüyorum. İşi çok iyi bilmemden kaynaklı, altının birim fiyatı yukarı gidecek. Artık seçim dönemi olduğu için de döviz yukarıya gidecek. Çarpanıyla 30. 10’a böldüğünüz zaman 4 bin TL rakamını telaffuz ediyorum. Bu, insanlara lütfen abartı gelmesin. 01.01.2023 tarihinde gram altın 1053 TL’ydi. Bugün gram altının fiyatı 2050 TL. Yüzde yüz kazanmış ve daha önümüzde 1 haftası var. Niye ikinci dönemde de yüzde yüz olmasın? Ekonomik anlamda yolunda giden bir şey yok. DirekT olarak altının yükselmesine yansıyacak. Jeopolitik risklerden dolayı altının bütün dünyada talep olduğundan dolayı altının birim fiyatı olan ons 2500-2600 dolar civarı eşittir 4 bin TL gram altın”dedi.

"BÜTÜN TANIDIKLARIMI ALTINA YÖNLENDİRİYORUM"

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, “Bugüne kadar 5 yıl haber portallarına baktıkları zaman altının gramının 250 TL’den 510 TL’ye çıkıp 440 TL’ye düşeceğini bunların hepsini söylemiştim. Hepsi doğru çıktı. Bu işi bilen biri olarak ve 49 senedir bu işi yapan biri olarak kişisel tavsiyedir. Herkes istediği gibi parasını yönlendirebilir. Herkesi, kendi tanıdıklarımı altına yönlendiriyorum” diye konuştu.

Emre Can Bayram