Tüm Vilayetlerde, ilçelerde ve Beldelerde vatandaşlar verecekleri oylarla seçecekleri Belediye Başkanlarını belirleyecek.

Çiller parti kuruyor, Zonguldak’ta da... Çiller parti kuruyor, Zonguldak’ta da...

SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEYECEK

Günlerce devam etmekte olan seçim maratonunda parti teşkilatları mensubu oldukları partilerin belediye başkan adaylarını kazandırabilmek için gece gündüz sahada yoğun bir çalışma yaparak seçime hazırlandılar. Aynı şekilde başkan adayları da projelerini açıklayarak seçmenlerden oy istediler.

F19D0Be4 04Fb 4145 B910 25Ea9Bb00Eaf

 Türkiye’nin önde gelen anket şirketleri hangi partinin ne kadar önde olduğunu iller bazında kısmen de olsa açıklamak suretiyle duyurmaya çalışsa da özellikle kararsız seçmenlerin oylarının çok etkili olacağı ve seçimlerin kaderini belirleyeceği vurgusu yapıldı.

 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili tüm partiler ve adayları dur durak demeden vatandaşlara söyleyeceğini söyledi ve oylarına talip olduklarını açıkladı ama bundan sonra onlar susacak ve artık son sözü millet sandıkta söyleyecek. Sandıktan çıkacak oylar sonucunda Belediye Başkanları da açıklanacak.

Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da iddialı olan iki parti var bu net. Bunlardan biri Cumhur ittifakı adayı AK Parti’den mevcut Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, diğeri CHP’den Tahsin Erdem. Bu iki aday arasında geçmesi beklenen seçimde son günlerde iyi bir çıkış yakalayan Saadet Partisi adayı Cem Dereli ile İYİ Parti adayı Kaya Adanır’ı da eklemek lazım.

Zonguldak’ın ilçelerine ve beldelerine de bir baktığımızda yine aynı iki partinin adaylarının daha güçlü olduğunu söylemek lazım. Seçime girecek olan tüm belediye başkan adaylarının her biri de çok değerlidir ama ülkenin de partiler bazında bir gerçeği var buradan yola çıkarak Cumhur ittifakı ile CHP arasında yoğunlukla geçmesi beklenen bir seçim olacağına kesin gözle bakılıyor.

İbrahim Yıldız 

Zonguldak Haberleri