Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Gelik Belde Belediye Başkanı Burhan Sezgin, muhabirimiz Emre Can Bayram’a, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini ve Gelik’de yapımı devam eden ve yapılacak projeleri değerlendirdi.

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazanacaklarının zaten belli olduğunu söyleyerek, ortada 20 yıllık bir çalışma olduğunu ve zafere ulaştıklarını açıkladı. 

2024 yılına kadar söz verdikleri gibi bütün projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Sezgin, “Şimdilik doğalgaz merkeze geliyoruz. Ayiçi merkez, yeni çarşı merkeze gelecek. Daha sonra mahallelerimize bu yıl için planlanan şehir merkeze gelmesi. Çarşının meydanını düzenlenmesi park bahçenin yapılması, düğün salonunun yapılması futbol sahasının kapalı tribünün ve çevrenin düzenlenmesi önümüzde ki projelerimiz. Bunların tamamını biteceğiz.”dedi.

‘14 Mayıs’da yapılan seçimlerde bunun mesajı geldi’

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, 

“Vatan’a millete hayırlı olsun. Zaten kazanacağımız belliydi. 14 Mayıs’da yapılan seçimlerde bunun mesajı geldi. Ortada bir çalışma vardı. 20 yıllık birikim vardı.İlk hedefimize ulaştık inşallah. Bundan sonra memleketimize milletimize daha güzel işler hepimize yapmak nasip olur.”

Milletvekillerimiz başarılı bir dönem geçirdi’

Önce mi dönem Milletvekillerinin başarılı bir dönem geçirdiklerini ifade eden Başkan Sezgin, “Milletvekilliği listesinde de değişikler yaşandı. Genel Merkezin takdiridir bu. Görev yapan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. 3 dönem Polat ağabey yaptı. Hamdi bey 1 dönem yaptı. Değerlendirme konusu genel merkezin. Ben öncelikle geçtiğimiz dönemde milletvekilliği yapmış ağabeylerimize teşekkür ediyorum. Zonguldak’a ellerinden geldikleri kadar hizmette bulundular. Tabi hizmetlerde sınır yok. Vatandaşın beklentisi yüksek. Bizde istiyoruz ki her istenen yapılsın. Bazen bazı istekler yerine gelmeyince hemen karalama kampanyası başlıyor. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Gerçekten başarılı bir dönem geçirdiler. İnşallah önümüzde ki süreçte tekrar partide görev alacaklarını inanıyorum. Yeni seçilen arkadaşlara da hayırlı olsun diliyorum. İnşallah bu dönem daha güzel hizmetler başlar. Mecliste bizleri en güzel şekilde temsil edecekler”şeklinde konuştu.

Kötü şartlarda belediyecilik yaptık’

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, kötü şartlarda belediyecilik yaptıklarını söyleyerek, “

Biz normalde baktığımız zaman, hedeflerimizin gerisindeyiz. Aslında Gelik’te seçime girmeden önce verdiğimiz olduğumuz vaatlerin ilerisindeyiz. Gerisinde olma sebebimiz 2022 yılında pandeminin başlaması, sokağa çıkma yasağı Dünya’da bir sıkıntı yaşandı. Hemen akabinde deprem oluşumu bizi üzdü. Asırlık bir felaketti. Onların yaralarının sarılması, ülke olarak hep birlikte kenetlendik. İnsanlarımızı ayağa kaldırmak için elimizden geleni yaptık. Bunlar bizi etkiledi. Ekonomi de etkiledi. Bunların üstesinden kalkacak cumhurbaşkanlığı hükümetidir. Biz bunu başaracağız. Halkımıza en güzel hizmetleri vereceğiz. Buna rağmen hiç bir yatırım durmadı. Sadece doğalgaz değil, kapalı spor salonun ihalesi yapılmış. Yakın zamanda temel atılacak başlanacak. Hem elektrik hemde ana şebekenin yeraltına alınması. Gene akabinde doğalgazın gelmesi. Bizi heyecanlandırdı. Burada caddelerin kırılması asfaltların kırılması biraz yorucu olacak ama bunları başaracağımıza inanıyorum. Biz daha kötü şartlarda belediyecilik yaptık. Biz bundan sonra bunların altından kalkarız. Daha iyilerini yaparız. Çarşının meydanını düzenlenmesi park bahçenin yapılması, düğün salonunun yapılması futbol sahasının kapalı tribünün ve çevrenin düzenlenmesi önümüzde ki projelerimiz. Bunların tamamını biteceğiz.”

Söz verdiğimiz bütün projeleri 2024 yılına kadar bitireceğiz’

Söz verdikleri bütün projeleri 2024 yılına kadar hayata geçireceklerinin altını çizen Başkan Sezgin, “Şimdilik doğalgaz merkeze geliyoruz. Ayiçi merkez, yeni çarşı merkeze gelecek. Daha sonra mahallelerimize bu yıl için planlanan şehir merkeze gelmesi. Bunların yapılmasında önce ki dönem milletvekillerinin katkısı vardı. Teşekkür ediyorum hepsine. İl Başkanımız teşkilatımız bizlere yardımcı oldular. Bu yıl içerisinde doğalgazımız bitecek. Doğalgaz bitikten sonra meydan projemiz var. O süre içerisinde spor bakanlığımızdan altlığımız destekti bu. Kapalı spor salonu. Bu bölgede yoktu. Bu konuda önce ki dönem milletvekilimiz Polat Türkmen’in büyük gayreti vardı. İnşallah o da yapılacak. Seçimden sonra hızlı bir süreç 2024 yılında bunları bitireceğiz”dedi.

1-2 ay içerisinde doğalgazın hatları bağlanmış olacak’

1-2 ay içerisinde doğalgazın ana hatlarının bağlanmış olacağını ifade eden Sezgin, “Mahallelerimizde bazı çalışmalarımız var. Şimdilik çalışmalarımız bunlardan ibaret

Yollar hep kırıldı. Asfaltlar kırıldı. Kilimli Belediyesi ile ortaklaşa bir çalışma yapacağız. Hem Kilimli’den gelen ana yoldan itibaren geliyordu. Elektrik ve doğalgaz hattı. Onların kaplanması ve çarşı meydanı, düzenlenmesi. Bunları da sezon sonuna kadar bitirmemiz gerekiyor. 1-2 ay içerisinde doğalgazın ana hatları bağlanacak. Ondan sonda dağılımları da var. Biz onları da bekleyeceğiz. Ondan sonra 2-3 ay içerisinde bitmiş olacak”diye konuştu.

‘Sakın bırakma devam et diye tepkiler alıyoruz

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, halkın kendisini bırakmaması konusunda talepleri olduğunu söyleyerek, “İnşallah seçimlerde adayız. Biz iki dönem belediye başkanlığı yaptık. Ondan önce 6 ay vekaleten bakmıştık. Bu ikinci dönemimiz. Bitmek üzere takdir milletin olacak. Rakiplerimize şimdiden başarılar diliyoruz. Yaşadığımız bölgede samimi şekilde yaşarsanız halk sizi tercih edecektir. Şuanda tepkiler alıyoruz sakın bırakma devam et gibi. Bizde onlara laik olmaya çalışacağız. Aday olacağız. Daha güzel projelerle arkadaşlarımızın karşısına çıkacağız. Önce yaptıklarımızı icraatlarımızı tamamlayalım gelecek döneme kendimizi hazırlayacağız.”

Emre Can Bayram

ZTSO ile Bakka işbirliğiyle proje toplantısı yapıldı... ZTSO ile Bakka işbirliğiyle proje toplantısı yapıldı...

A884E584-A227-4087-96E3-619A50051308