Kır yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; AKP Hükümeti'nin “2023 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi”ni açıklıyoruz:
2023 yılında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun verilerine göre; 223’ü şüpheli olmak üzere en az 520 kız kardeşimiz hayattan koparıldı. AKP, 21 yıldır uyguladığı politikaları devam ettirerek, bu yıl da kadınların ve çocukların hayatını zifiri karanlığa mahkum etti.

Cumhuriyet düşmanlığını sürdüren, laikliğe savaş açan, kadın katillerini ve çocuk istismarcılarını "cezasızlık" politikası ile ödüllendiren, halkı yoksulluk kıskacına hapsedenlerin karşısında direnmeye devam ediyoruz. Haksızlık karşısında susmadık, susmayacağız. Zulme boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.
Kadınların ve çocukların hayatını cehenneme çevirenlerin karşısında; gerek Meclis’te gerekse örgütlü gücümüzle sokaklarda direndik, direneceğiz. Yerel yönetimlerimiz kanalıyla, eşitlikçi politikaları uygulamaya geçirdik, 2024 seçimleriyle bu politikaları daha da genişleterek yaygınlaştıracağız. Partimizin kadına yönelik şiddetle mücadele projesi olan Yaşam Hak projemiz ile 20 binden fazla şiddet mağduru kadının hayatına bire bir dokunduk. 81 İlde 129 gönüllü avukat ordusu kurduk. Bin 506 kadına ve çocuğa yönelik şiddet duruşmasına katıldık ve ailelere destek olduk. Uçurumun kenarındaki binlerce kadını yeniden hayata kattık.

Ekmek Fiyatlarına Zam Geliyor! Ekmek Fiyatlarına Zam Geliyor!

Yaşam Hak’a başvuruda bulunan toplam 20 bin 224 kadına, kadın kollarımız tarafından şu destekleri verdik:
Basına yansıyan 5 bin 559 şiddet vakasındaki mağdur ile bağlantı kurduk, ailelerle görüştük. 4 bin 570 şiddet mağduru kadına manevi destek olduk. 3 bin 958 şiddet mağduru kadına maddi ve ayni destek sağladık. 3 bin 705 şiddet mağduru kadına karakol, emniyet, mahkeme, hastane gibi süreçlerde refakat ettik. 1560 şiddet mağduru kadına hukuki danışmanlık desteği sağladık. 333 şiddet mağduru kadına tıbbi ve psikolojik destek sunduk. 115 şiddet mağduru kadını işe yerleştirdik. 171 şiddet mağduru kadına belediye, sosyal yardımlaşma dayanışma vakıf ve derneklerden yardım sağlanması için katkı sunduk. 55 şiddet mağduru kadının çocuğuna psikolojik destek hizmeti verilmesini sağladık. 51 şiddet mağduru kadını sığınma evine yerleştirdik.

Ayrıca, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) kanalıyla her ilde psikolojik danışmanlık, rehberlik desteğini ücretsiz sunma imkanına sahip olduk. Barolar, Eczacılar Odası, Mali Müşavirler Odası, Tabipler Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile toplam 130 protokol imzaladık. Karanlığı aydınlığa çevirmek için meşale olduk.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak; toplumsal cinsiyet eşitliğinin ana akımlaştırılması için çalışıyoruz. Bu amaçla; dünyadaki ve Türkiye’deki kadın hareketiyle sımsıkı kenetlenerek mücadeleyi büyütüyoruz."