Meteorolojiden uyarı! “Evlerinizi korumaya alın!” Meteorolojiden uyarı! “Evlerinizi korumaya alın!”
Binlerce aday İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Polis Özel Harekat bünyesine girmek için çeşitli yolları araştırıyor. Bu birim ise, yüksek riskli bölgelerde çalışan ve özel eğitim alan personellerden oluşur. Polis Özel Harekat (PÖH) için personel alımı, İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılır. Peki nasıl PÖH olunur? Detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… Polis Özel Harekat (PÖH) İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak yüksek riskli bölgelerde görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan personellerden oluşuyor. Polis Özel Harekat personeli olarak görev yapmak isteyenler de “Pöh nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler Polis Özel Harekat olamaz? sorularını araştırıyor.

PÖH OLMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Polis özel harekat olmak isteyen adayların Polis Eğitim Merkezi’nde eğitim almış olması gerekir. Bununla birlikte Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, eğitimlerine devam ederken özel harekat polisi olmak istediğini tercihlerine ekleyebilir veya polis olarak görevine başladığında PÖH için başvuru yapabilir. Mesleğine polis olarak devam eden bir kişinin PÖH olmak için başvuru hakkı bulunuyor. 671 sayılı kanun hükmünde kararname ile birlikte polisler de özel hareket başvurusu yapabiliyor. Özel hareket polisi olarak görev yapmak isteyen kişilerin fiziki sınavı ve mülakat sınavını da başarılı bir şekilde geçmesi gerekirken bu sınavdan sonra adayın eğitim merkezlerinde eğitim alması gerekiyor. Bu eğitim de başarılı bir şekilde tamamlanırsa POMEM fiziki yeterlilik testi yani sıçrama, lastikten geçme, takla, ağırlık taşıma, slalom koşusu ve engel etaplarından geçerek PÖH olunabilir.

ARANAN ŞARTLAR

Polislik kadrosunda görev alan kişiler her alan kişiler ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri PÖH olmak için başvuru yapabiliyor. Ancak bunun için bazı şartlar bulunuyor. Bu doğrultuda en önemli şart yaş şartı oluyor. Adayların henüz 28 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Silah taşıma engelinin bulunmaması gerekirken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekiyor. PÖH olmak isteyen adaylar evli ise, hem kendinin hem de eşinin adli sicili incelenir. Aynı zamanda adaylar başvuru sırasında herhangi bir siyasi oluşuma ya da partiye üye olmadığını da kanıtlamak zorundadır. PÖH başvurusu sırasında adaylardan KPSS’den alacakları herhangi bir baraj şartı beklenmez. Ancak başvuru yapan kişinin en az lise mezunu olması gerekiyor. Adayların terhis tarihinin de başvuru tarihinden en az 3 yıl önce olması çok önemlidir. Bu şartları taşıyan kişiler PÖH için başvuru yapabilir.