Program, muhteşem bir Mehteran Takımı gösterisi ve İstiklal Marşı'nın coşkulu bir şekilde okunmasıyla başladı.

KARDEMİR'de ayrılık yaşandı! KARDEMİR'de ayrılık yaşandı!

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, temel atma töreni vesilesiyle bir araya gelinen Merkez Camii'nin şehre, ülkeye ve tüm İslam aleme hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, caminin şehre katkı sağlayacak önemli bir eser olduğunu ifade etti. Camilerin çıkar beklentisi olmaksızın sadece Allah'a ibadet için inşa edilen eserler olduğunu vurguladı.

AK Parti Karabük Milletvekili Keskinkılıç, Merkez Camii'nin Karabük'ün 953. camisi olacağını belirterek, Anadolu Selçukluları ve Osmanlılar'dan bize emanet camilere, Cumhuriyet döneminde eklenen bu güzel eserin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

 Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, projeye destek verenlere teşekkür ederek, KARDEMİR'in katkısını vurguladı. Vergili, caminin yapımında emeği geçenleri anarak, destek veren kuruluşlara minnettarlığını ifade etti.

Bin 442 Metrekarelik Erkekler Bölümü ve 540 Metrekarelik Kadınlar Katı

Törende protokol üyeleri, bin 442 metrekarelik erkekler bölümü ve 540 metrekarelik kadınlar katının yanında, bin 190 metrekarelik avlu kısmı ile oluşan Karabük Merkez Camii'nin temelini atmak için butona bastılar.

Yeni camii, şehrin cami zenginliğine önemli bir katkı sağlayacak ve Karabük'ün dini ve kültürel mirasını güçlendirecek bir eser olma yolunda ilerleyecek.

HABER MERKEZİ