AB Komisyonu'ndan, binlerce gence ücretsiz Avrupa turu fırsatı! AB Komisyonu'ndan, binlerce gence ücretsiz Avrupa turu fırsatı!

Meteoroloji Genel müdürlüğü, Batı Karadeniz’in yarın sabah EDA Fırtınası'nın etkisi altına gireceğini açıkladı. Kuzeyden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde esecek fırtınanın yarın akşama kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Batı Karadeniz'de dün akşam başlayan kar yağışı da Pazartesi gününe kadar devam edecek. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaşacağı açıklandı.

  Yetkililerin fırtınanın etkisi altına girecek yerlerin baş harflerinden oluşturarak adını koyduğu EDA Fırtınası Türkiye sınırlarına dayandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’de pazar günü sabahın ilk saatlerinde fırtınanın etkisi altına gireceğini açıkladı. Kuzeyden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde esecek fırtınanın akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Dalga yüksekliğinin 7 metre olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Batı Karadeniz'de beklenen kar yağışı dün akşam saatlerinde bbaşladı. Zaman zaman tipi şeklinde yağacak kar Pazartesi (18.01.2021) sabah saatlerine kadar etkili olacak. Kar kalınlığının 20 santimetre olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" açıklamasını yaptı.