TAM 171 BİN 904 OPERASYON VE 103 BİN 276 TUTUKLAMA

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'cü kalkışmadan bu yana 171 bin 904 operasyon yapıldı. 103 bin 276 kişi tutuklandı. Bu bilgileri darbe girişiminin 7'nci yılında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun verdi.

Muhtarlara zor karar! Kamu mu muhtarlık mı? Muhtarlara zor karar! Kamu mu muhtarlık mı?

"FETÖ ELİ KANLI BİR ÖRGÜT"

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a konuşan Altun, "Bu eli kanlı örgüt, 7 Şubat 2012'de Gezi kalkışmasında ve 17-25 Aralık'taki art niyetli girişimleriyle ne denli tehlikeli bir hale geldiğini göstermiştir. Kesin bir dille söyleyebiliriz; FETÖ'nün bugün ne 15 Temmuz'daki gibi bir darbe girişimine kalkışacak ne de bunu hayal edecek takati kalmıştır" dedi.

"FETÖ BENZERİ ZİHNİYET KALINTISI"

Fahrettin Altun, "FETÖ vari bir zihniyet kalıntısının hâlâ var olabildiğini maalesef son olarak geçtiğimiz seçimlerde tecrübe ettik" ifadelerini kullandı. "Milli iradenin tecellisi FETÖ gibi terör örgütlerince sabote edilmeye çalışıldı. Son seçimlerde cumhurbaşkanlığına aday olan liderlerden birine yönelik kurgulanan kumpas ve şantaj. FETÖ zihniyetinin ve FETÖ'cü yöntemlerin hâlâ işe yarayacağını düşünen birtakım odakların mevcut olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

"FETÖ DİĞER ÜLKELER İÇİN DE KANSERLİ BİR HÜCREDİR"

FETÖ'yü dünyanın gördüğü en karanlık, en radikal ve en kanlı terör örgütlerinden biri olarak tanımlayan Altun, "FETÖ kendisine kucak açan ülkeler için de bir tehlike unsuru, bünyesinde taşıdığı kanserli bir hücredir" ifadelerini kullandı. Hande Fırat'ın "Bir kere daha benzer bir örgüt çıkmasın diye neler yapılmalı?" sorusuna ise Altun, "Demokratik düzenin herhangi bir vesayetçi tutuma izin verilmeksizin sağlıklı bir şekilde işlemesini temin etmektir" yanıtını verdi.