Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Tosun, 47 yıllık oksijen tüplerinin hayırseverler sayesinde yenilendiğini söyledi.


Başhekim Opr. Dr. Hasan Tosun, 47 senedir hizmet veren hastanede oksijen sisteminin yenilenmesi için bağış yapan iş insanlarına teşekkür etti.


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nın (TSO) aracılığıyla bağış kampanyası başlatıldığını belirten Başhekim Tosun “Sistemi daha güvenli ve sağlıklı hale getirerek oksijen akımını 687litre/dk’dan 1867 litre/dk’ya çıkarttık” dedi.


Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tosun:

"COVİD-19 pandemisinin 2. dalgasının büyüklüğü sebebiyle, doğal olarak oksijen tüketimimiz çok artmıştır. (Günlük 1 ton dan 3,5 tona çıkmıştır.) Buna bağlı olarak 47 senedir hizmet veren hastanemizin (Türkiye de Pandemi Hastanelerinin çoğunda bu geçerlidir.) Oksijen sistemini yenileme ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu süreci hızlandırıp Hastanemize öncelik tanınmasına vesile olan kadim dostum TSO Genel Sekreteri Sayın Muharrem Sarıkaya’nın aracılığı ile ulaştığımız, MEGASAN Şirketi Sahibi Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten Bey’in bize öncelik tanıyıp kısa sürede sistemi daha güvenli ve sağlıklı hale getirerek oksijen akımını 687litre/dk’dan 1867 litre/dk’ya çıkarttık. Yapılan imalatın maddi boyutu da Zonguldak TSO Başkanı Sayın Metin Demir’in önderliğinde Meclis kararı ile TSO hesabında şartlı bağış topladık.  Aşağıda isimlerini yayınladığım bağışçılarımıza aciliyet ve hayati önem arz eden bu konuda verdikleri destekten dolayı Zonguldak halkı adına çok teşekkür ederim. Yusuf Yılmaz /Açık Çarşı. Hakan Çanakcı /Çanakçılar Seramik- İbrahim Anıl ve Ayfel Anıl. Teoman Papila. Erdal Mercimek. Ali Papila /Gıda. Berat Baykara/ Baykara İnşaat. Faruk Türköz /Turyat Turizm Yat. Keleşsan Keleşler Otomotiv. Mehmet Abalı/ Konutsan Hırdavat. İsmail Recai Şanlı. Hüseyin Erdoğan. Esat Sami Türk / Esnaf. Şükrü Bozkurt. Eczacı Recep Nihat Günay /Mobilyacı. Alaattin Kurnaz/ Akkurt Madencilik. Şenol Köktürk Avukat. Seçkin Ayan Avukat. Mustafa Öztürk Zonguldak /Alperen İnşaat. Emine Çevikel /Emekli Bankacı. Batuhan Uludüz /Zong.Batuhan Sigorta. Mustafa Yıldırım /Anıl Denizcilik. Vahdet Velioğlu /Veltur Seyahat. Levent Sürmen. Ayşen Orhan/ Umut Pazarlama. Metin Demir TSO Başkanı. Ahmet Sinan İlhan. Vedat Ersoy /Ersoy Kuyumculuk. Lütfiye Zilan /Paşalar Gıda Ltd.Şti. Tansel Yılmaz /Kelebek Mobilya. Nesrin Sunay Fatoş Papila /Ay Ekmek. San Fuat Velioğlu/ Of-Ton Madencilik. Tülin Atalay Biyokimya Uzmanı.” ifadelerine yer verdi. 

1 Mayıs’da neler olacak? İşte detaylar 1 Mayıs’da neler olacak? İşte detaylar