Bazı emekliler, bankanın kendilerini takibe aldığını iddia ederek, promosyon ödemelerinin reddedildiğini belirtiyor. 

"Zonguldak'taki Ziraat Bankası Kilimli Şubesi, yıllardır emekli maaşı alan bazı emeklilere 3 yılda bir ödenen promosyonu ödememek için çaba harcıyor. Yıllardır emekli maaşı aldığımız Ziraat Bankası Kilimli Şubesi, takibe düştüğümüzü iddia ederek bize promosyon ödemesini reddediyor. Banka memurları, 'Bizden kredi taksidi kesilmemiş, maaş tarihinden on beş gün sonra sizinle iletişime geçiyoruz. Kredi taksidinizi Zonguldak Ziraat Bankası Soğuksu Şubesi'nden yatırın.' diyor. Ancak Soğuksu Şubesi'ne gittiğimizde bize yine aynı cevabı veriyorlar: 'Siz takiptesiniz, promosyon alamazsınız.' Şimdi burada sorunun suçlusu banka mı, emekli mi olduğunu sorguluyoruz. Banka, bize başka bir bankadan emekli maaşı almamayı taahhüt ettiren belgeler imzalatıyor. Bu banka, promosyon ödememek için bilerek mi kredi taksidini kesmiyor, bunu merak ediyoruz. Eğer 3 yılda bir promosyon veriliyorsa, bize de verilmelidir.

Bankada görevli memur, 'Buna biz bir şey yapamayız, bu Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nün kararıdır, oraya başvurun.' diyor. O zaman, Ziraat Bankası Kilimli Şubesi tarafından promosyon mağduru olarak bizler, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenerek, zaten düşük maaş alıyoruz, bizi mağdur etmeye çalışan Ziraat Bankası Kilimli Şubesi'ne promosyonlarımızın ödenmesi konusunda talimat verilmesini istiyoruz."

Emekliler Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenerek, düşük maaşlarının yanı sıra mağduriyet yaşadıkları bu durumun çözülmesini talep ediyorlar.

İktidar partisinin milletvekillerinin tavır koymamasını endişe ile izliyorum! İktidar partisinin milletvekillerinin tavır koymamasını endişe ile izliyorum!

Aybüke Ünal 

Zonguldak Haberleri